Dekorationsbelysning

Dekorationsljus i trappa med LED strip Dekorationsljus i trappa med LED strip

Dekoration och effektbelysning är ett roligt sätt att arbeta med belysning. Speciellt numera när man kan få väldigt små men ändå kraftfulla belysningspunkter. Bygg oslagbara installationer och njut av belysning där endast ljuset syns. Styrningar, dimrar fjärrkontroller finns i väldigt små format så det är enkelt att få till det bra även i hemmiljö. LED kan antingen användas i form av LED strip eller i en armatur med djupt monterad ljuskälla som är smalstrålande, då blir det riktigt häftigt.

Dekorationsbelysning går att skapa på många vis. Även de enklaste metoderna är ibland också de snyggaste. En enkel ljuslykta med ett värmeljus ger en härlig stämning och känsla. Tyvärr så får man inte så stor ljuseffekt men det finns metoder även för detta. Använder man en smalstrålande LED med ett varmvitt ljus som monteras ganska dolt ovanför så skapar man effekten att värmeljuset är det som sprider allt ljus.

Använder man dessutom en dimmer så kan man få en väldigt exakt effekt där man inte lägger märke till LED ljuskällan.

Flertalet snygga och unika lyktor hittar man på Fridas gård.

Fjärrkontroll till LED Fjärrkontroll till LED

Innan va det ganska avancerat att styra större anläggningar med LED strip men tack vare att tekniken rusar framåt så är det mycket enkelt numera. Minimala mottagare och effektförstärkare som klarar ca 100 Watt är ganska vanliga. 

Kostar några 100-lappar bara.