Belysning i butiker

Rätt butiksbelysning säljer mer och ger ett seriösare förtroende. Vi påverkas alla av belysningen i butiker utan att vi kanske vet om det. Tyvärr så påverkar även en dålig belysning oss till det negativa. Att välja rätt ljus, rätt ljusfärg, rätt armatur är inte alltid helt enkelt utan hjälp. Belysningen i en butik ska inte bara skapa ett ljus utan den ska skapa rätt ljus.

En rätt ljussättning i butiker, affärer består av en bra basbelysning som allmänljus.
Korrekt ljus för att belysa produkter där blänk inte stör och skuggor som blir rätt.
Samt en dekorationsbelysning som skapar atmosfären och stämningen i butiken.

Många belysningstillverkare har armaturer som tillsynes ser likadana ut men som skiljer sig i ljusstyrka, ljusfärg, spridningsvinkel.
En sådan armatur gör att man kan få alla de olika effekterna man vill ha i en butik men utan att ändra designen på armaturerna.

Infälld butiksbelysning med downlights
Infälld butiksbelysning med downlights

Butiksbelysning med skenor.

Belysning med skenor i en butik är ett perfekt sätt att få en flexibel och väldigt välplanerad belysning. Man lyfter enkelt fram det man vill visa upp, man gör kunden uppmärksam på bra erbjudande och liknande.

Använder man belysningsskenor så kan man skapa säljande belysning, dekorationsbelynsing och en bra basbelysning. Arbeta med högt Ra värde på ljuskällorna så färgerna lyft fram till sin bästa dage.